oktoober 27, 2010

Ssese Islands


Hotell Trust kalurikülas
Veetsime ühe nädalavahetuse Andrea ja Jacqueline´ga Ssese saarestiku kõige suuremal Buggala saarel (3h laevaga Entebbest), mis paikneb Victoria järves.


Saar on superilus, mistõttu viimasel ajal on tekkinud ka üsna palju turismindust. Õnneks hetkel viib saarele ainult 1 väikene praam päevas (mahutab 30 inimest), seega turiste polnud seekord väga palju. Meiega samal praamil (ega ka järgmise päeva praamil) polnud näiteks  ühtegi valget peale meie.

Veest võib saada bilharzia tõve, aga kuna kohalikud kinnitasid, et see oht on möödas, siis julgesime käia ka ujumas.

Sõitsime mootorratastega mööda saart ringi, külastasime ühte kohalikku ananassi istandust, tutvusime paari kalurikülaga ja võtsime lihtsalt vabalt.



Ööbisime kämpingus, mida pidas üks saksa paarikene, kes on saarel olnud aastast 1996. Siis polnud rannikul veel ühtegi teed, elektrit, ühtegi teist majutust – ühesõnaga vanajumala selja taga. Paarike oli üsna pettunud, et nemad pole enam ainukesed.

Et ennast sellele vaatamata hästi tunda alustasid nad päeva õlle libistamisega, õhtul läksid aga üle kohaliku gin tonicu Waragi ning kanepi peale. Nii need aastad mööduvad märkamatult.

Saarel toodetakse elektrit generaatoritega, mistõttu oli tegemist õhtuti üsna pimeda kohaga. Pimedus soosivat paljunemist. Naistest 50% on rasedad ja väidetavalt on HIV/AIDS protsent saarel 30%.

Andrea, kes otsustas, et kogenud rännumehe ja vabatahtlikuna tema malaaria tablette ei võta, sai endale külge kerge malaariatõve. Tänaseks on ta täiesti paranenud ja sööb ennetustablette juba suure innuga.

PS. Viimase aja postitused on jäänud harvemaks, sest sattusin lugema raamatut Three Cups of Tea, mis on haaranud mind enda lummusesse ja röövinud blogikirjutamiseks mõeldud aja. Kui raamat läbi, loodan ennast parandada.

"Praam", mis viib 3h kaugusel olevale saarele.


Ssese Islands. Buggala saar.


Korralikke päikseloojanguid pole veel siiani näinud.



Miljard kärbest ei või eksida - tegemist on hea saarega



Kohaliku kunstniku poolt maalitud Aafrika näoga banda.

Ananassi istandused



Bensiin sai otsa  (ühel motikal).

Kui pühapäeval kirikus käidud, saab hakata...



Kalamehed. Ssese Islands.



Vaade ida suunas, Ssese Islands.



Head uudised. Internet on tagasi.



Kohalikud poisid uurivad, kuidas on elu Euroopas.



Arstid ütlevad, et malaaria (Andrea)









Print this post

2 kommentaari:

Kaari ütles ...

Juurik, väga šeff päikseloojang ja paat kaluritega ka tore. Vaatan, et kadreerid kohati juba väga põnevalt ;)

Jüri Saarma ütles ...

oioi, tanud positiivse tagasiside eest.
Ka negatiivne t-side endiselt oodatud.
Hetkel oleme olnud ilma elektrita 2 paeva ja olen onud tobine, mistottu postitusi pole teinud aga proovin ennast parandada.

Postita kommentaar