oktoober 19, 2010

Sipi Falls

Sipi Falls

Esimese nädalavahetuse reisi võtsime ette ca kuu tagasi. Sihtkohaks Sipi Falls, ca 6 tundi pealinnast  3 erineva transpordivahendiga, ning reisikaaslasteks Melina ja Andrés.  Koht on väga maaliline ja reisikaaslastega huvid kattusid.

Sipi
Laupäeval võtsime endale giidi (ilma giidita ei lubata matkama), kes viis meid 4 tunnisele jalgsimatkale ümbruskonna koskesid vaatama. Loodus on super ilus, aga lapsed on siin rikutud – kui mujal lihtsalt hüütakse ja lehvitatakse, siis Sipis nõudsid kõik lapsed, et „muzungu, gimme money, gimme something“.  Giid Moses oli väga tasemel, viis meid kokku kohaliku koduõlle kultuuriga  ja puha.



Mount Elgon National Park
Kuna 2 õhtut ei tahtnud samas kohas ööbida, otsustasime pärast matka liikuda edasi Mount Elgoni rahvuspargi keskusesse, 2km kõrgusel. Kuna ühistransporti sinna ei viinud, pakuti välja võimalus võtta ka giid, kes juhatab otseteedpidi sinna, millega hoiab kokku 1h. Valisime selle, kuna kell oli palju. Tee peal haakis ennast meie seltskonda üks purjus kohaliku turismiinfopunkti töötaja. Andrés oli kohe kindel, et lõpuks ta küsib meie käest raha selle eest. Pidime päris kõvasti mäkke ronima ja turnima, ja kergelt hakkas väsimus tunda andma. Virin aga lõppes kohe, kui meile vastu laskus ühe jalaga mees, kellel oli kargu asemel lihtsalt üks puutokk.

Hakkas hämarduma ja taludest möödudes tundus, et meie isehakanud giid nr2 polnud ainukene, kes oli purjus. Vahepeal läks olemine päris kõhedaks, kui korraks kadus ära meie peagiid ja meile tuli sörkjooksuga järgi suure matšeetega kohalik. Jõudsin juba mõelda, et nüüd läheb jamaks, aga ei läinud.

Rahvusparki jõudsime kottpimedas ja vihmasajus. Väravas olid meil vastas 7 tumedat meest, kes kohalikus keeles meist midagi soovisid (hiljem selgus, et tegemist on kohalike šerpadega). Siis hakkas isehakanud giid raha nõudma (jätsime maksmata) ja peagiid lasi jalga. Üks kummikutega onu jooksis rahvuspargi inimestele järgi, sest pargis viibimine maksab $20 ööpäevas.  Meie pärast aetigi üks proua kodunt välja, kes pakkus süüa, juua, öömaja ja organiseeris järgmiseks päevaks giidi (giidi kasutamine jällegi kohustuslik). Mt.Elgoni tipp on 4,300m, sinna jõudmine oleks võtnud 5 päeva, seega piirdusime 3-tunnise jalutuskäiguga, et jõuda õhtuks koju tagasi (ja esmaspäeval tööle).

Sipi. Kohalik North Bar kutsub laupäeval vaatama English Premier League't (väga popp siin)

Kahepereelamu

Kohalikud naised kandmas matoket

Põllutöödel



Giidi paremas käes looduslik plaaster ja ja vasakus käes looduslik tualettpaber. Mõlemad väga mõnusad.

Külavahetee

Giid Mooses (väga asjalik)

Vaade Sipi orgu

Sipi Falls. Vaade ühe öömaja terassilt.

Kohalik politseijaoksond (läheb tutvus jäi seekord tegemata)

Kohalikele meeldib, kui saab juba lõunast koduõlut juua.

Tüüpiline küla peatänav - kõik majad on tehtud reklaamiks (enamasti telekomid)

Another waterfall

Kameeleon

Meie giid Patrick (jällegi väga asjalik)


Print this post

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Loodus on tõesti ilus :)
Oliver.

Roosa ütles ...

Kattuvad huvid oli see eks, et te keegi mingil tingimusel ei tahtnud 2 ööd samas kohas magada? Saan täitsa aru, miks need reisikaaslased sulle väga meeldisid... ;)
ps. kuule, kui suur see pildilolev kameeleon oli?

Jüri Saarma ütles ...

Kameeleon on kuskil 2 suure nimetissorme suurune.

Julleke ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Unknown ütles ...

Pätrik on tõesti asjalik... AK 47 õlal ja puha :D
Kas tõesti olukord võib nii pingeliseks minna et relva peab kaasas tassima?

Tervitustega, Kricu

Postita kommentaar