oktoober 09, 2010

Patience’i lahkumispidu


Patience oli meie majapidaja. Mineviku vormis sellepärast, et ta läks teise linna Jinjasse õppima ja hetkel otsitakse tema asemel uut inimest. Uue inimese otsingud alustati mõistagi 1,5 nädalat pärast Patience’i lahkumist.

Tema ülesandeks oli hoolitseda guesthouse puhtuse eest. Iga hommik käia üle ühiskondlikud ruumid, kord nädalas kõik ruumid, korraldada remontivajavate esemete parandamine jne jne.

Töö negatiivseks küljeks on see, et majapidaja peab elama ise guesthouses ja olema kohal iga päev. Töötasu on ka üsna sümboolne, 300kr/kuus.
Positiivseks küljeks on see, et on midagi teha (Patience istus enne 0,5a lihtsalt kodus) ja välismaiste vabatahtlikega suhtlemine annab algteadmised geograafiast. Boonuseks on see, et läbi tööl loodud tutvuse toetab üks endine vabatahtlik tema haridust, mistõttu sai ta alustada õpinguid Makerere ülikoolis. Lisaks õnnestus tal tänu tööle leida (eurooplasest) poisssõber, ka eelmise majapidajaga juhtus sama lugu.

Lahkumispidu 2 nädala tagasi oli korralik. Kohal oli (lisaks vabatahtlikele) paarkümmend sõpra. 1 sõber oli DJ’ks, üks oli õhtu juhiks, pakuti kergelt süüa ja kohale oli veetud korralikud kõlarid. Pidu pidi hakkama kell 18, mis tähendas, et perenaine hakkas kell 19 kõlareid ja DJ’d orgunnima ja kell 20 hakati süüa tegema. Õhtu jooksul liitusid peoga ka kohalikud lapsed ja mõningad kontvõõrad, keda küll aeg-ajalt üritati tõrjuda. Naabritega siin keegi ei arvesta (sest kohalikud pole harjunud enda õiguste eest seisma), tümps pandi kinni kell 1.00 vabatahtlike soovil, kes pidid järgmine hommik 8ks tööl olema.

Lahkumiskõne Sam'ilt (UPA juht)































Print this post

3 kommentaari:

Lauri ütles ...

Juurik, hoia see majapidaja koht seal lahti. Kui tulen, siis kandideerin. Suure tõenäosusega ma seda tööd muidugi ei saa sest koristamine ja maja valvamine pole minu lemmiktööd, aga noh...

lembelevo@hotmail.com ütles ...

Lauri, su majja sünnib laps, täiesti tõsiselt võiks seda kaaluda. Sest pidude arv võib isegi praegusega võrreldes tõusta. Eestis aga on oht, et sinust saab üks igav pereinimene lisaks. Neid pereinimesi ei ole kellelegi vaja, nad teevad ainult igavaid asju ja on igavad ja unised

Kaari ütles ...

Juurik, sa võiksid ka natuke kirjeldada, et mida te seal sööte. Et kas on hea või õudne ja mida näiteks lahkumispeol pakuti.
Sinu isukas õde :)

Postita kommentaar