detsember 19, 2010

Vahepeal ka saavutustest

Kõik on koolituseks valmis. Sh popcorn.

Eelmine reede-laupäev pidasin 9 kohalikule vabatahtlikule Franklin Covey „Efektiivse inimese 7 harjumust“ koolituse. Koolitus oli 100% ametlik – sõlmisin Ilmariga FC Eestist lepingu ja sain tema käest vajalikud materjalid – videod, powerpointid ja vihikud õpilastele. Nii et kui keegi tahab oma organisatsiooni head koolitust (ja koolitajat) tellida, siis teate, kellega ühendust võtta. Koolitus oli tasuline, 15kr osaleja kohta.

Olen juba väga kohalik.
Ettevalmistus 8-tunniseks koolituseks oli kuskil 3 tundi. Kuna väga oluline roll on videotel, siis eelmisel õhtul hakkasin uurima, et millise arvutiga saaks videoid mängida. Tuli välja, et sellist arvutit, kust tuleks nii pilt kui heli, polnud, aga õnneks oli meie majahoidjal Eddie’l DVD mängija. Kuna elekter on siin täiesti ettearvamatu, siis olin mõelnud generaatori rentimise peale. Kohalik vabatahtlik Michael kinnitas, et „ei usu, et elekter ära läheb“. Mõtlesin, et teeme siis kohaliku koolituse ja genekat ei rentinud. Tegemist oli õige otsusega, sest elekter oli 100% olemas.

Koolitus läks keskmiselt (ettevalmistuse kohta väga hästi). Kohalikud olid väga positiivselt meelestatud ja töötasid 100% kaasa ja 0% vastu. Mis silma paistis, oli see, et sellist iseseisvat sõltumatut mõtlemist on vähe ja eriarvamusel olemist ei tulnud kordagi ette. Vastuste puhul keskendutakse sellele, et mis on sotsiaalselt soovitatav vastus, mida õpetaja ootab.

PS. Eraldi lisana leidis ka tunnine lühikoolitus „Kuidas saada tööle?“ See läks ülihästi.


Kahjuks kõik ei mahtunud pildile,

Print this post

3 kommentaari:

Unknown ütles ...

Koolitus oli tasuline, 15kr osaleja kohta. - Usun, et Eestis oleks ka kursusel minekut.

Lembe ütles ...

Mul palju vaba aega, panen ennast koolitusele kirja, aga Ugandasse ei viitsi sõita. Võtaks Eestis osa. 20. jaan on mul juba kinni, siis võtsin Roosa kaudu ühe koolituse.

Jüri Saarma ütles ...

Lembe, mul sama kuupäev kinni. Kuna töötul on aega ohtralt käes, siis lähen samale koolitusele (mingi perekonna värk oli, et kas on elu pärast perekonda vms). Lisaks olen seal ametlik fotograaf, et kui saad mine täna veel trenni ja pane homme midagi ilusat selga.

Postita kommentaar