oktoober 29, 2010

Minu esimene miljon (jutt käib eek’idest)


Welcome to Estonia
Kõigepealt – vaadake, et te mu salajast äriideed ei levita või seda ise ära ei varasta.

Palju reisivatena olete ilmselt puutunud kokku tüütu tegevusega, kui lolli järjepidevusega peate inimestele seletama, mis asi on Eesti. Ja seda üha uuesti ja uuesti.


Enne Uganda reisi selgus, et mingit mõistlikuga kaaluga (ja sisuga) materjali EAS’ist ja muudest sellistest asutustest kaasa võtta pole (kõik olid muidu väga abivalmid). 

 Kuna viimased 9a olen palka saanud lahenduste leidmise eest, panin kiiruga kokku Eesti üldinfoga materjali ja lasin selle Koopia 3’l kahepoolse visiitkaardina ära kujundada ning välja trükkida.

Ma ei taha ennast väga kiita, aga tegemist on väga nutika asjaga. 

  1. Säästad närve. Ei pea sama juttu 100x rääkima.
  2. Tutvustad Eestit. Inimestel jääb paremini meelde, kui nad lisaks kuulmisele ka näevad visuaalset materjali. Lisaks jääb visitka neile alles.
  3. Eristud. Pole veel näinud teistel riikidel samasugust asja.
  4. Saad tänuvõlglase. Inimesel, kellel visitka annad, tekib tunne, et ta on saanud sinult päris kingituse. 



Welcome to Estonia
Kui tagasi tulen, hakkan neid lennujaamas (ja võib-olla ka sadamates, Balti Jaamas ja saatkondades) müüma. Miljoni teenin siis, kui oma ostu sooritavad 5.000 inimest (igaüks ostab 100 tk ja ma saan 2kr vahelt). Excel näitas, et kõik on õige, arvutused peavad paika, ning tuleb ainult asi ära patenteerida. Kui keegi võtaks selle tüütu tegevuse enda peale, pakuksin kohe osalust.

Materjali tuleb veel natukene lihvida (lisada pealkirjaks riigi nimi, mis kiiruga ära ununes) jne jne. Võib-olla on mõistlik toota 3 erinevat versiooni – pisnes- ja kultuuri-inimestele ning tavalisele turistile. 
Print this post

4 kommentaari:

Oliver ütles ...

Riigi nimi on. Kaardi peal :D

MPK ütles ...

Suureparane Juri

Juri, lisa palun osa kaardist, kus on rohkem naha kui ainult Pohja Euroopa. siin kus mina elan on paljude Louna Aasialaste (ehk Indialaste) jaoks juba Euroopa usna ahmane moiste.

MP

MPK ütles ...

Juri, moned Sinu homofoobidest sobrad voiksid Ugandasse kolida. saaksid omasugustega koos olla ning kive pilduda.

Uks korge Eesti riigitegelane olles Kataris, arvas, et Eesti voiks vastu votta siinsed homovaenulikud seadused.

Mina utlesin, et sellisel juhul juba kogu Saudi seaduste pakett, mis ei luba mitteabielus mehel ja naisel koos autos istuda, keelab abielueelse ja valise seksi, kasib abielurikkujaid kividega surnuks pilduda jne. Kui utlesin, et nimetatud tegelane oleks on oma pereelu tottu juba hukatud, siis muutis oma arvamist.

Jüri Saarma ütles ...

MP, kuna visiitkaart on vaike, siis sain uue idee sinu ettepanekust, ning asun tootma pisikesi (taispuhutavaid) gloobuseid, mida saab kasutada yhtlasi ka matkapadjana.

Ja tegelikult tahaksin vaga lugeda sinu lugusid Katarist. Selle seaduste jutu eest 12p.

Postita kommentaar